Wateren

Viswateren in de gemeente 

Drimmelen

Om in deze wateren te mogen vissen heb je een vergunning nodig van de Federatie Drimmelen. Of lid zijn van de vereniging die vernoemd staat in de tabel “Praktisch Beheer bij onderstaande vereniging”. Dit geldt niet voor de haven van Lage Zwaluwe en de oude haven van Drimmelen hiervoor heb je een Haven vergunning nodig van de federatie Drimmelen. In deze havens mag alleen gevist worden met een vaste stok (geen werphengels) vanaf 1 november t/m 31 maart. 

  Zie hier onder diverse foto’s per water.

Eigenaren havens

Oude Haven Drimmelen
: Deze is in eigendom van : Scheepswerf Verhoeven, 't Voske, VOH, Tony van den Diepstraten, Rob Ebert, Van Dulst, Marcel Zijlmans. Er is alleen nog een vrije doorvaart vanaf de ingang tot aan de kade t.b.v. sinterklaas of transport naar de Biesbosch eigendom Gemeente Drimmelen.


Nieuwe havens Drimmelen: Deze zijn eigendom van Jachthaven Biesbosch.

Lage Zwaluwe: In de buitenhaven is er een steiger (bij de keersluis) die van de gemeente is. En ook de aanlegplaats voor binnenvaart aan de andere kant in de buitenhaven (bij de goudkust van LZ) is van de gemeente. Alle overige steigers zijn in eigendom van Crezee. In Lage Zwaluwe zijn bijna alle bewoners eigenaar van een stukje water.
Het steiger nabij het Eetcafé "hier is 't" is eigendom van de gemeente Drimmelen (Beursplein).


Binnenhaven Lage Zwaluwe: Het grootste deel is eigendom van Crezee. Een deel van de WSV Noorderklip en van Kortsmit.
De steiger die ligt voor het Eetcafé "Hier is 't" is van de gemeente. Daar kunnen boten aanleggen, maar niet overnachten.


Haven Terheijden: De haven van Terheijden is in eigendom van de gemeente Drimmelen.